1/0
Vídeňská roštěná z hovězího masa není na přípravu vůbec složitá, stačí znát pár základních triků a máte připravený lahodný pokrm jako od šéfkuchaře. Ozdobená smaženou cibulkou, podáváná s dušenou rýží bude doslova delikatesou. Pojďte si ji s námi vyzkoušet, určitě si na ní skvěle pochutnáte.
Cibuli nakrájejte najemno.
Hovězí roštěnou očistěte a nakrájejte na čtyři stejné plátky. Osolte, opepřete a lehce poprašte z obou stran hladkou moukou.
V hrnci rozehřejte vepřové sádlo a plátky masa na něm zprudka opečte z obou stran dohněda, aby se maso zatáhlo.
Opečené plátky dejte stranou, snižte teplotu na střední stupeň a na výpeku orestujte cibuli za častého míchání dozlatova.
Přidejte lžíci hladké mouky a restujte za stálého míchání asi půl minuty až minutu.
Cibulový základ zalijte vývarem, přiveďte k varu a přidejte opečené maso. Přiklopte pokličkou a na mírném ohni duste doměkka.
Hotové roštěnky dejte stranou.
Omáčku dochuťte solí a pepřem a máslo do ní po kouskách zašlehejte. Omáčku přeceďte přes cedník do nového hrnce. Už nevařte. Roštěnky vraťte do omáčky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Vložte do mísy, zasypejte moukou a opatrně promíchejte tak, aby se cibule rozpadla na jednotlivé kroužky a obalila v mouce.
V malém hrnci rozpalte sádlo a cibuli na něm orestujte dozlatova.
Cibulové kroužky nechte okapat na kuchyňské papírové utěrce.
Vídeňskou roštěnou podávejte ideálně s rýží ozdobenou cibulovými kroužky.
Líbil se vám recept Vídeňská roštěná? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.