1/0
Zázvorky jsou tradičním druhem cukroví, které především v dřívějších dobách nesmělo chybět na štědrovečerním stole. Nejenže nádherně provoní dům zázvorem, jejich jemně pikantní chuti neodoláte.
Ušleháme dohladka ručním šlehačem cukr, citronovou kůru, zázvor, vejce a žloutek. Šleháme asi 10 minut.
Přidáme mouku prosátou s kypřicím práškem.
Ze vzniklé hmoty vypracujeme pevné těsto.
Na pomoučněném válu vyválíme z těsta asi 3 mm silný plát.
Vykrajovátky tvoříme nejrůznější tvary, případně můžeme zvolit tradiční tvar, připomínající oddenek zázvoru.
Vykrojené tvary přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a necháme přes noc v chladu, aby na povrchu oschly.
Poté je pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 10–15 minut dozlatova.
Líbil se vám recept Zázvorky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.