1/0
Pařížské trubičky plněné krémem a namočené v čokoládové polevě patří mezi tradiční vánoční cukroví. Jejich příprava je navíc jednodušší, než byste čekali.
Ze surovin vypracujte těsto a nechejte jej 2 hodiny odpočinout v chladu.
Poté vyválejte tenkou placku a rádýlkem nakrájejte obdélníčky.
Navíjejte na kovové trubičky lehce potřené tukem.
Dejte na plech s pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě na 170 °C upečte (cca 10–15 minut).
Po vychladnutí sundejte z trubiček.
Připravte si čokoládovou polevu a pak do ní namáčejte konce trubiček. Nechte ztuhnout.
Na krém den předem svařte smetanu, cukr a čokoládu. Nechte vychladnout a dejte do lednice.
Druhý den smetanu vyšlehejte.
Máslo vyšlehejte do pěny a po částech zašlehejte smetanu, poté již můžete plnit trubičky.
Dané množství vystačí asi na 40–50 trubiček, záleží, jak velké formy máte.
Líbil se vám recept Pařížské trubičky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.