1/0
Pizza Piera Lamarta vašim chuťovým buňkám naservíruje nevšední zážitek. Toto unikátní spojení anglické slaniny, marinované krkovičky, mozzarelly, cibulky a koření si jistě zamilujete. Příprava je lehce časově náročnější, ale věříme, že výsledek stojí za to.
Vodu nalijte do mísy, přidejte sůl, droždí, olivový olej a společně promíchejte.
Přidejte mouku a míchejte, dokud nevymícháte hladké těsto, to potom nechte asi hodinu kynout.
Po vykynutí rozdělte těsto na 6 stejných kousků, ze kterých hnětením vytvarujte malé bochánky.
Přikryjte potravinářskou fólií a nechte minimálně ještě 2–3 hodiny kynout.
Z bochánků vytvarujte placky o průměru cca 30 cm a dbejte na to, aby placka měla vyvýšené okraje.
Placku potřete sugem a posypte na kostičky nakrájenou mozzarellou.
Připravte si marinádu na vepřovou krkovici: krkovici nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete, přidejte trochu olivového oleje, česneku, pár kapek citronové šťávy a dle chuti sójové omáčky.
Promíchejte a nechte minimálně 2 hodiny v lednici marinovat. Pro ještě lepší chuť přidejte trochu čerstvého tymiánu.
Nahoru naskládejte na plátky nakrájenou anglickou slaninu, navrch poklaďte na nudličky nakrájenou a marinovanou vepřovou krkovici, posypte na nudličky nakrájenou červenou cibulí a dozdobte sterilovanými cibulkami.
Servírujte na prkénku nebo na talíři s lístky čerstvé bazalky.
Rajčatové sugo si vytvoříte i doma. Stačí rozdrtit a rozmixovat rajčata se solí, lístky bazalky a rozpuštěným máslem.
Líbil se vám recept Pizza Piera Lamarta? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.