1/0
Sušená rajčata naložená v oleji představují skvělý způsob, jak si uchovat tuto letní červenou lahůdku na později. Využijete je pak při přípravě těstovin, masa, omáček nebo nejrůznějších předkrmů.
Předehřejeme troubu na 220 °C. Překrájíme rajčátka na poloviny a řezem nahoru je vyskládáme v jedné vrstvě do zapékací nádoby.
Posolíme, posypeme cukrem a oregánem a pokapeme olejem.
Dáme do rozpálené trouby a hned ji vypneme.
Necháme v ní rajčata přes noc (případně až 24 hodin), aniž bychom otevřeli dvířka.
Sušená rajčata pak navrstvíme do sklenic a proložíme několika kusy kapar, plátků česneku a lístků bazalky.
Zalijeme olejem a zkontrolujeme, že ve sklenici nezůstaly žádné vzduchové bublinky.
Líbil se vám recept Nakládaná sušená rajčata? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.