1/0
Jemná krémová polévka z jedlých kaštanů vás zaručeně ohromí. Tato specialita se připravuje převážně na přelomu podzimu a zimy, kdy dozrávají jedlé kaštany. Jejich pečenou variantu asi netřeba představovat, objevte také tuto nevšední polévku podle našeho receptu.
Před tepelnou úpravou nařízneme slupky plodů do kříže, vytvoříme řezy dlouhé zhruba 2 cm a 0,5 cm hluboké. Kaštany řežeme na vypoulené straně – pro snadnější řezání je vhodné ponechat je předtím několik hodin ve vodě.
Jedlé kaštany hodíme do vařící osolené vody a vaříme v ní 15 minut.
Uvařené kaštany oloupeme.
Do hrnce nalijeme olivový olej a orestujeme najemno nakrájenou cibuli.
Přidáme nakrájené jablko, brambor, celer a petržel.
Přisypeme oloupané jedlé kaštany a vše zamícháme.
Přilijeme 1 litr vývaru nebo vody a necháme provařit asi 30 minut.
Vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
Na závěr polévku dochutíme solí, pepřem a zjemníme smetanou na vaření a zakysanou smetanou.
Při podávání můžeme polévku doplnit tenkými plátky kaštanů.
Líbil se vám recept Krémová polévka z jedlých kaštanů? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.