1/0
Cibulové chutney neboli cibulovou marmeládu můžeme servírovat k masu, sýrům nebo do hamburgerů. Chutney je výborné také v zeleninových nebo luštěninových polévkách, v nichž i jediná lžíce této dobroty dokáže vykouzlit skvělou výslednou chuť.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
Na pánvi rozpustíme olej a máslo a cibuli necháme zesklovatět.
Přidáme vinný ocet, balzamikový krém (případně ocet), jalovec, tymián, rozmarýn, sůl a pepř podle chuti.
Za stálého míchání restujeme cca 15–20 minut, dokud cibule nezačne karamelizovat.
Nakonec přidáme povidla, promícháme a na pánvi ještě 2–3 minuty podusíme.
Hotové cibulové chutney dáme do sklenic a ještě horké uzavřeme.
Milujete chutney (nebo česky čatní)? Vyzkoušejte také mangové nebo švestkové s chilli.
Líbil se vám recept Cibulové chutney? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.