1/0
Jahodová marmeláda patří mezi nejoblíbenější příchutě této ovocné dobroty. Kromě namazání na pečivo ji využijete také do cukroví nebo sladkých dezertů a hravě si ji připravíte i doma.
Nejprve si umyjte a vysterilizujte zavařovací sklenice.
Jahody pečlivě očistěte a omyjte. U zralých kusů půjde stopka jednoduše vytrhnout, u ostatních použijte nůž.
Očištěné jahody si rozdělte na dvě hromádky.
První půlku jahod rozmixujte tyčovým mixérem.
Druhou půlku jahod nakrájejte na menší kousky.
Rozmixovanou várku jahod vlijte do nepřilnavého hrnce.
Vsypte Gelfix Extra společně se 2 lžícemi cukru a za stálého míchání přiveďte k varu.
Do probublávající směsi nasypte všechen zbylý cukr a povařte 5 minut.
Nyní vsypte do tekuté bublající směsi nakrájené jahody, jemně promíchejte a vypněte.
Nechte 5 minut odstát, aby se jahody prohřály.
Plňte horkou marmeládu do teplých zavařovacích sklenic.
Sklenice důkladně zavřete a do druhého dne otočte dnem vzhůru.
Nakonec jahodovou marmeládu uložte do chladu a temna.
Líbil se vám recept Jahodová marmeláda? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.