1/0
Připravte si domácí třešňový kompot. Nejenže vyřešíte problém, kam s nadúrodou třešní, ještě si výtečně pochutnáte. Kompot využijete jako přílohu k obědu a také do buchty, třeba bublaniny.
Třešně pečlivě umyjte a nechte je odmočit ve studené vodě.
Poté je nechte okapat a naplňte jimi připravené a dobře vypláchnuté zavařovací sklenice.
Mezitím si připravte nálev z vody a cukru.
Vodu přiveďte k varu, vsypte cukr a jakmile se rozpustí, odstavte vodu z plotny.
Nálev nechte trochu vychladnout.
Nálevem zalijte připravené třešně ve sklenicích.
Sklenice pečlivě uzavřete a sterilujte po dobu 25 minut při teplotě 85 °C.
Případných červů v třešních se jednoduše zbavíte, pokud třešně namočíte do vody s kapkou octa a necháte chvíli odstát.
Líbil se vám recept Třešňový kompot? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.