1/0
Vepřová játra na cibulce patří mezi klasické recepty připravované z vnitřností. Nejlépe si je vychutnáte podávané s rýží, případně s bramborovou kaší.
Játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na nudličky.
Na sádle opečeme nadrobno nakrájenou cibuli společně s čerstvě podrceným kmínem dozlatova.
Přidáme játra a za občasného míchání opékáme dalších 5 minut.
Osolíme, opepříme, přidáme odrhnuté tymiánové lístky a přilijeme koňak.
Podlijeme lehce vývarem, zhruba do poloviny jater.
Přivedeme k varu, ztlumíme a zvolna vaříme 10–15 minut, až budou játra hotová a omáčka trochu zhoustne.
Játra není třeba vařit déle, ztvrdla by.
Dochutíme podle potřeby solí a pepřem, vypneme a v omáčce rozmícháme máslo, které ji krásně zjemní. Podáváme ideálně s vařenou rýží.
Líbil se vám recept Vepřová játra na cibulce? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.