1/0
Domácí knedlíky plněné švestkami, které se připravují z těsta bez kynutí, máte hotové během chvilky. Navíc jsou velmi jednoduché na přípravu a chutnají přímo božsky.
Ve větší míse smícháme mouku se špetkou soli, přidáme vejce, moučkový cukr a roztopené máslo s tvarohem a vše zpracujeme do těsta.
Těsto dáme na vál a vytvoříme z něj dlouhý válec, který naporcujeme na menší kousky.
Každý bochánek rozválíme nebo prsty zpracujeme do placky, na těsto pokládáme vypeckované švestky a zabalíme do knedlíčků.
Knedlíky vaříme v horké vodě, dokud nevyplavou.
Podáváme se zakysanou smetanou nebo tvarohem posypané moučkovým cukrem a polité roztopeným máslem.
Líbil se vám recept Domácí knedlíky plněné švestkami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.