1/0
Linecké těsto patří k nejoblíbenějším vánočním těstům. Linecké cukroví by nemělo chybět na žádném štědrovečerním stole. Upéct si ho ale můžete klidně kdykoliv ke kávě či čaji, případně z něj připravit linecký koláč.
Máslo vyndejte z lednice v předstihu, všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.
Mouku a cukr moučku prosijte pomocí jemného sítka.
Do mísy dejte cukr, mouku, změklé máslo, citronovou šťávu a dva žloutky.
Začněte těsto rukama propracovávat.
Až se vytvoří drobenka, těsto vyklopte na pocukrovaný vál.
Dále zpracovávejte, dokud nebude těsto úplně hladké. Těsto musí mít naprosto hladkou konzistenci, ale nesmí se lepit k válu.
Hotové linecké těsto zabalte do fólie a dejte do lednice minimálně na hodinu odležet.
Líbil se vám recept Linecké těsto? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.