1/0
Křupavý Caesar salát je lahůdka z kuřecího masa, salátu a zálivky, ve kterém nesmí chybět ančovičky a dokřupava opečené krutonky.
Salát nakrájíme nebo natrháme na středně velké kousky do salátové mísy.
Na pánvi rozpálíme olej a přidáme stroužky česneku na ochucení oleje.
Česnek vyjmeme a přihodíme bagetu nakrájenou na kostičky. Krutony necháme dozlatova opéct.
Do pánve po krutonech dáme opéct na tenké plátky (nebo kostičky) nakrájené kuřecí maso, které jsme předtím osolili a opepřili.
Žloutky, citronovou šťávu z jednoho citronu, ančovičky, 2–3 lžičky dijonské hořčice, worcesterovou omáčku a olivový olej smícháme dohromady. Ideální je mít suroviny v pokojové teplotě.
Ručním šlehačem nebo mixérem je prošleháme tak, aby výsledná zálivka měla hustší konzistenci, aby kousky salátu dobře obalila a ochutila. Zálivku přidáme do salátu.
Pak přidáme kousky kuřecího masa. Caesar salát naservírujeme na talíře. Ozdobíme hoblinkami parmezánu a krutony.
Líbil se vám recept Caesar salát? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.