1/0
Játrová omáčka je tradiční české jídlo, které se dá připravit z různých druhů jater. Játra jsou bohatá na bílkoviny, železo a vitamíny, ale také na cholesterol, takže by se neměla jíst příliš často. Játrovou omáčku můžete podávat s rýží, bramborami nebo knedlíkem. Je to výborný a sytý oběd pro celou rodinu.
Očistíme a odblaníme kuřecí játra a nakrájíme je na kostičky. Necháme je 30 minut odstát v mléce, poté scedíme.
Na trošce oleje si zpěníme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí přidáme kousky jater.
Játra pár minut restujeme. Jakmile se játra zatáhnou, přidáme prolisovaný česnek, tymián a rozmarýn.
Vše zalijeme po 2 minutách restování vývarem. Přidáme 1 lžičku majoránky a 20 minut podusíme.
Přidáme lžičku majoránky a 5 minut povaříme. Dochutíme solí a pepřem.
Nakonec posypeme jarní cibulkou nebo jiným čerstvým kořením.
Líbil se vám recept Játrová omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.