1/0
Vaječný likér podle Ivety Fabešové je naprosto exkluzivní záležitost. Tato dobrota je u nás již tradičně spojována s Vánocemi a nesmí proto na svátečním stole chybět. Připravte si vaječňák letos podle receptu od Ivety Fabešové a vychutnejte si jej společně se svými nejbližšími.
V tomto receptu se neobejdete bez cukrářského teploměru k měření správné teploty. Ve větším hrnci smíchejte smetanu, žloutky, kondenzované mléko a semínka z vanilkového lusku.
Směs v hrnci za stálého míchání metličkou zahřejte na 85 °C, což je teplota pasterizace.
Po dosažení 85 °C hrnec odstavte a nechejte vychladnout.
Jakmile bude mít směs kolem 40 °C, můžete přidat rum a vaječný likér promíchat.
Pokud budete dělat menší množství likéru, je dobré připravovat ho ve vodní lázni.
Líbil se vám recept Vaječný likér podle Ivety Fabešové? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.