1/0
Kdo by neznal slovenské halušky s brynzou a orestovanou slaninou. Nejenže chutnají skvěle, ale jsou i jednoduché na přípravu a zvládne je připravit prakticky každý. Tato klasika bude chutnat celé vaší rodině.
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a poté rozmixujeme.
Slijeme přebytečnou tekutinu, osolíme, přidáme vejce a vmícháme mouku tak, abychom získali řídké těsto a konzistence připomínala těsto na lívance.
Těsto protlačujeme postupně speciálním sítem na halušky s velkými oky do osolené vroucí vody a opatrně promícháme.
Halušky jsou hotové po cca 4–5 minutách. Poznáme to tak, že vyplavou na povrch.
Brynzu rozmícháme dohladka se smetanou a opepříme.
Na pánvi osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu.
Scezené halušky promícháme s brynzou a na talíři posypeme osmaženou slaninou.
Zkuste také náš recept na skvělé slezské halušky.
Líbil se vám recept Halušky s brynzou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.