1/0
Pravá pistáciová zmrzlina je krásně jemná, chutná a voní po pistáciích a zajisté zaujme na první ochutnání. Věříme, že vás tato pistáciová dobrota v letních dnech příjemně osvěží. Postup přípravy je velmi jednoduchý, vhodný naprosto pro každého.
Oddělte bílek od žloutků. Poté vyšlehejte mascarpone se žloutky a citronovou kůrou.
Zvlášť vyšlehejte bílky s cukrem, poté obě směsi opatrně spojte.
Vmíchejte do zmrzliny část jemně pomletých pistácií, zbylou část jen hrubě nadrťte. Směs pak přesuňte do plastové dózy a hurá s ní do mrazáku.
Co půlhodinu zmrzlinu pečlivě promíchejte nebo promixujte ručním mixérem, aby v ní nevznikaly krystalky vody.
Až bude konzistence ideální, vmíchejte zbylou část pistácií.
Líbil se vám recept Pistáciová zmrzlina? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.