1/0
Poctivá hustá zelňačka s klobásou je velmi chutná a zdravá polévka. Stačí k ní přikousnout čerstvý chleba a zasytí vás na dlouhou dobu. Pravá zelňačka se dělá z kysaného zelí, je tedy nabitá mnoha vitamíny a minerály.
Zelí nejdříve slijeme, případně i propláchneme, pokud je příliš kyselé.
Vložíme zelí do hrnce s bobkovými listy, kmínem a novým kořením.
Zalijeme masovým vývarem a vaříme téměř doměkka.
Mezitím na pánvi s olejem nebo sádlem orestujeme cibuli a nakrájenou klobásu.
Zaprášíme moukou a připravíme si jíšku.
Nakonec vsypeme sladkou mletou papriku, polévku promícháme a odstavíme.
Po vychladnutí směs vmícháme do zelí, dochutíme solí a pepřem.
Necháme ještě alespoň 15 minut povařit, teprve poté podáváme.
Líbil se vám recept Zelňačka s klobásou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.