1/0
Upečte si křehký, lahodný trhanec, který je mezi dezerty velmi oblíbený. Nejlépe chutná s malinovým přelivem, který jeho chuť ještě více zvýrazní a dodá mu šmrnc.
Mléko nalijeme do mísy, přisypeme mouku a rozšleháme.
Po jednom pak přidáváme žloutky, sůl, cukr a 35 g rozpuštěného másla.
Nakonec do těsta vmícháme také rozinky a tuhý sníh z bílků.
Ve větší pánvi rozpustíme 100 g másla a vlijeme část těsta, aby vytvořilo palačinku vysokou asi půl centimetru, a z obou stran ji opečeme. Pokračujeme s tvorbou palačinek až do spotřebování veškerého těsta.
V jiné pánvi prohřejeme maliny s cukrem, přidáme rum, zamícháme a necháme odpařit alkohol.
Upečené palačinky natrháme na kousky, přelijeme malinovou šťávou, zasypeme plátky mandlí a pocukrujeme.
Podáváme teplé.
Líbil se vám recept Trhanec? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.