*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět
na e-mail [email protected].
Recept
-
Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno.
-
V hrnci rozehřejte sádlo a cibuli na něm restujte dohněda, trvá to zhruba 15 minut.
-
Na cibuli přidejte papriku, dobře promíchejte a postupujte rychle, aby paprika nezhořkla.
-
Poté přidejte kousky hovězího masa (nejlépe kližky), ze všech stran je opečte a dobře míchejte (guláš se má přichytávat ke dnu hrnce, ale nesmí se připalovat).
-
Když je maso opečené, osolte (cca 10 špetek) a opepřete.
-
Přidejte rajský protlak, dobře promíchejte a zalijte malým množstvím vody – asi 2 dl. Do základu přisypte kmín, prolisovaný česnek a nechte dusit na co nejnižší teplotě.
-
Guláš stále hlídejte a občas míchejte.
-
Po cca hodině a půl maso ochutnejte a pokud je měkké, přidejte v dlaních rozemnutou majoránku a povařte ještě 10 minut.
-
Podávejte posypané čerstvě nakrájenou cibulí, nejlépe s houskovým knedlíkem.
Guláš nemusíte zahušťovat, postaral se o to rozvařený cibulový základ. Pokud je přeci jen potřeba zahustit, můžete sáhnout po chlebové strouhance, případně nastrouhaném bramboru.