Šípky dejte vařit do dostatečného množství vody (tzn. aby nad nimi byly ještě asi 2 cm vody) a uvařte doměkka.
2
Propasírujte přes husté sítko nebo plátno.
3
Pokud se vám zdá, že je ve výsledné hmotě moc chloupků z šípků, můžete celý proces ještě jednou zopakovat – tedy znovu povařit a poté podruhé propasírovat.
4
Přidejte do hmoty cukr a vařte, dokud nebude marmeláda krásně hustá.
5
Přelijte ji do zavařovacích sklenic, které můžete nechat ještě asi 10 minut v hrnci s vroucí vodou sterilovat.
6
Sklenice s hotovou marmeládou nechte vychladnout postavené dnem vzhůru.
Zajímavé tipy
Nejlepší je před přípravou šípky důkladně očistit, rozkrojit na poloviny a odstranit z nich všechny chloupky a jadérka.
Líbil se vám recept Šípková marmeláda? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.