*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět
na e-mail [email protected].
Recept
-
Příprava je opravdu rychlá, proto si jako první předehřejte troubu na 180 °C a vymažte si zapékací formu máslem.
-
Švestky nakrájejte na čtvrtky nebo šestiny a smíchejte s třtinovým cukrem, škrobem, vanilkou, šťávou z pomeranče, a pokud připravujete dezert pro dospělé, můžete zakápnout i slivovicí.
-
Takto připravenou směs rozprostřete na dno zapékací mísy.
-
Teď přijde řada na drobenku. Tuhé máslo prsty zpracujte s ostatními ingrediencemi (kromě mandlových lupínků, ty nechte nakonec na posypání) do konzistence drobenky.
-
Připravenou drobenkou hojně posypte švestky a na závěr přidejte i mandle.
-
Dejte do trouby a pečte zhruba 40–45 minut (de trouby). Hotový crumble poznáte podle toho, že ovoce pobublává a drobenka zezlátne.
-
Crumble můžete podávat se zmrzlinou jako dezert nebo ozdobený bílým jogurtem či zakysanou smetanou. Chuťově skvělý je ale i vychladlý.
Crumble lze připravit i ze švestek mražených, případně blum, takže když na něj dostanete chuť uprostřed zimy, můžete se směle pustit do pečení.