Smetanové bramborové chuťovky
Ilustrační foto: Brent Hofacker / Shutterstock.com
Ve smetanových bramborových chuťovkách se můžete těšit na spojení brambor, šunky, sýra a zakysané smetany.
Recept
-
Brambory nemusíte loupat – pouze je důkladně očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
-
Poklaďte je na plech vyložený pečicím papírem, osolte, okořeňte a zakápněte olejem.
-
Pečte je ve vyhřáté troubě zhruba 10 až 15 minut.
-
Mezitím smíchejte zakysanou smetanu s česnekem a jarní cibulkou, případně solí a pepřem.
-
Brambory vyndejte z trouby a jakmile mírně vychladnou, je čas je ozdobit.
-
Potřete je zakysanou smetanou, zasypejte strouhaným sýrem a nakrájenou šunkou či slaninou.
-
Pečte ještě 5 minut a máte hotovo.
Líbil se vám recept Smetanové bramborové chuťovky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.
Klasický pokrm
Pečení
Česká kuchyně
Recepty, které by vás mohly zajímat