*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět
na e-mail [email protected].
Recept
Čočkový salát
-
Propláchneme čočku a zalijeme ji ve velkém hrnci vodou či vývarem. Doplníme bobkovým listem, přidáme tymián a uvedeme k varu. Stáhneme teplotu a čočku uvaříme (zhruba 15–20 minut).
-
Mezitím si připravíme žampiony. Očistíme je, nakrájíme na plátky a na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova. Za občasného míchání necháme 6–8 minut na středním stupni.
-
Dále oloupeme česnek, nasekáme ho nahrubo a přimícháme k houbám. Osolíme a 2 minuty opékáme. Poté směs odstavíme.
-
Zbavíme se přebytečné vody z čočky, vyjmeme bylinky na provonění a vložíme čočku do vhodné mísy. Přidáme k ní houby a malinko zamícháme.
Grilovaný losos
-
Rozehřejeme gril v troubě na nejvyšší stupeň.
-
Vezmeme plech a vyložíme ho pečicím papírem.
-
Rybu mírně osolíme, opepříme a necháme ji grilovat asi 8 minut podle chuti. Maso se během této doby zpevní a lehce zbělá.
-
Maso na dochucení pokapeme citrónem.
Zálivka
-
V malé misce promícháme prolisovaný česnek se zbytkem surovin určených na zálivku.
-
Opět osolíme a opepříme, přelijeme přes půlku salátu a vše zamícháme.
-
Přidáme zbylou rukolu a navrch položíme grilovaného lososa.
Ke grilovanému lososu se salátem a čočkou můžeme podávat třeba křupavé bagetky rozpečené v troubě.