Grilovaný candát na ančovičkovém másle

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 360 Kč
Redakce Kupi.cz
19. ledna 2023
Grilovaný candát na pánvi, naservírovaný na stolem Lamart.cz

Grilovaný candát na ančovičkovém másle vás jednoduše ohromí svou chutí i vůní. Podávaný s vařenými brambory nebo listovým salátkem vykouzlí skvělý lehký oběd nebo večeři.

Recept grilovaný candát na ančovičkovém másle vás vyjde na 90 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 360 Kč.

Ingredience

Ančovičkové máslo

Candát

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě BILLA za 360 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Recept

Ančovičkové máslo

  • 1
    Změklé máslo dáme do misky, přidáme nadrobno nasekané ančovičky a tymián.
  • 2
    Přidáme utřený česnek a spojíme. Takto připravené máslo naneseme na potravinářskou fólii. Fólii přes máslo opakovaně přehneme a vytvoříme 4 centimetrový váleček.
  • 3
    Takto připravené ančovičkové máslo dáme ztuhnout do lednice.

Candát

  • 1
    Candáta omyjeme pod tekoucí vodou a pomocí papírového ubrousku ho důkladně osušíme.
  • 2

    Filety nakrájíme tak, aby se jedna porce skládala ze dvou kusů, které osolíme jen na straně kůže.

  • 3
    Na pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu na straně kůže dokřupava opečeme. Doba opékání je 8 minut.
  • 4
    Pánev stáhneme z ohně, rybu otočíme a na opečenou kůži položíme 2 centimetrový plátek ančovičkového másla s česnekem a tymiánem. Na pánvi necháme další 3 minuty.
Zajímavé tipy
  • Takto můžete připravit kteroukoliv sladkovodní nebo mořskou rybu.
  • Pokud vám česnek nedělá dobře, vynechejte ho, případně alespoň ještě před jeho utřením odstraňte středový klíček.
  • Čerstvý tymián můžete nahradit za estragon, šalvěj nebo velkolistou petržel.
  • Nestahujte candáta z kůže, ryba bude suchá, houževnatá a připravíte se o potřebné živiny.

Líbil se vám recept Grilovaný candát na ančovičkovém másle? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.