Jablečný štrúdl

Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
11. října 2022
Nakrájený jablečný štrúdl na břidlicové desce Kupi.cz

Jablečný štrúdl je klasikou našich babiček. Tento oblíbený dezert je skoro bez práce a zvládne ho upéct i úplný začátečník.

Ingredience

Recept

  • 1
    Rozbalte listové těsto. V případě, že jste koupili to v celku, jej rozválejte na tenký plát.
  • 2
    Jablka oloupejte a nahrubo nastrouhejte. V míse je poté smíchejte se skořicí, ořechy a rozinkami.
  • 3
    Připravenou směs rozprostřete na 2/3 listového těsta. Poslední třetinu nechte volnou, abyste mohli štrúdl zalepit a nevytekl vám.
  • 4
    Těsto opatrně zaviňte, konce přitiskněte a zabalte směrem dolů. Opatrně přeneste na plech a potřete rozšlehaným vejcem.
  • 5
    Pečte na 180 °C až 200 °C cca 25 až 30 minut, dokud povrch lehce nezezlátne.
Zajímavé tipy
  • Vrchní část můžete propíchat vidličkou, štrúdl se pak nebude nafukovat a lépe se propeče.
  • Podávejte nakrájené na porce a posypané moučkovým cukrem.
  • Můžete také servírovat se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.

Líbil se vám recept Jablečný štrúdl? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.