*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět
na e-mail [email protected].
Recept
-
Nejdříve si připravte maso. Kuřecí prsa podélně rozkrojte, naklepejte z obou stran, posolte a opepřete. Žampiony nakrájejte také na plátky, cibuli posekejte najemno.
-
Olej v pánvi rozehřejte a pak na něm opečte plátky kuřecího masa pěkně do zlatavé barvy. Dopřejte jim čas, ať jsou opravdu vydatně opečené (samozřejmě ne spálené). Jakmile budou z jedné strany zlatavé, jen je otočte a opečte i z druhé strany.
-
Opečené plátky dejte na stranu a do šťávy po mase přidejte máslo, které nechte rozpustit. Přidejte žampiony, osolte a restujte dozlatova.
-
Uberte plamen a přidejte jemně nakrájenou cibulku, kterou nechte na pánvi zesklovatět.
-
Nyní přichází na řadu vývar. Do pánve vraťte opečené plátky masa, zalijte je vývarem a na mírném plamenu duste, dokud se většina vývaru nevypaří.
-
Přilejte smetanu, i s ní chvíli maso duste, dokud nezhoustne.
-
Nakonec pokrm ještě dochuťte podle vlastních chutí, ať už bylinkami anebo kořením. A můžete servírovat!
Nechcete být tlustí na tři prsty a raději byste odlehčenější verzi? Potom můžete smetanu nahradit mlékem. Neobejde se to ale bez jednoho dodatečného kroku. Jakmile dorestujete cibulku, vmíchejte trochu mouky a celé to zalijte vývarem a mlékem.