Chřest v sýrové krustě s bylinkami

Čas přípravy: 15 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
30. září 2022
Chřest v sýrové krustě s bylinkami na bílém talíři Kupi.cz

Chřest se sýrem a bylinkami je rychlý recept, který si zamilujete. V našem videoreceptu prozradíme, jak správně oloupat chřest, jak poznat, jestli je čerstvý, a jak jej správně připravit.

Recept

  • 1
    Zelený chřest oloupejte od výhonků a odkrojte bílé konce, které by byly tvrdé i po uvaření.
  • 2
    Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu a přidejte do ní hrst soli. Vložte chřest a nechte ho 2 minuty v solné lázni uvařit.
  • 3
    Mezitím si připravte misku se studenou vodou a ledovými kostkami, do které pak přemístěte uvařený chřest (díky teplotnímu šoku zůstane barva krásně zelená).
  • 4
    Na pánvi rozpusťte máslo a chřest ze všech stran osmahněte dozlatova, poté jej zasypejte strouhaným eidamem a balkánským sýrem a nechte sýr roztopit, na závěr posypte čerstvě nasekanými bylinkami.
Zajímavé tipy

Chřest v krustě podávejte s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou nebo tatarskou omáčkou.

Věděli jste, že:

  • Bílý chřest se musí oškrabat škrabkou na zeleninu (brambory).
  • Zelený chřest stačí oloupat od postranních výhonků.
  • Bílé konce se musí odřezávat, jsou tuhé i po uvaření.
  • Chřest uchováte v lednici dlouho čerstvý, pokud ho postavíte do sklenice s vodou.
  • Čerstvý chřest poznáte podle toho, že je ohebný a při zmáčknutí konce z něj vytéká tekutina.

Líbil se vám recept Chřest v sýrové krustě s bylinkami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.