Kmínový chleba

Čas přípravy: 3 hod
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
23. září 2022
Kmínový chléb na dřevěném prkénku Ilustrační foto: amberto4ka / Shutterstock.com

Připravte si domácí kmínový chleba. Bude čerstvý a křupavý a navíc víte, co do něj dáváte. V tomto receptu nenajdete žádné složité postupy. Stačí pouze promíchat a nechat vykynout. Pustíte se do pečení chleba?

Ingredience

Recept

  • 1
    Všechny suroviny smíchejte a zpracujte těsto. Chvilku to potrvá, tak nic nevzdávejte.
  • 2
    Těsto pak nechte vykynout pod utěrkou asi hodinu.
  • 3
    Poté těsto přeložte na pomoučenou plochu a propracujte.
  • 4
    Nechte opět hodinu vykynout v moukou vysypané ošatce.
  • 5
    Do trouby vložte plech s pečicím papírem a teplotu dejte na 230 °C.
  • 6
    Nakynuté těsto překlopte z ošatky na plech a pečte 15 minut, poté snižte teplotu na 150 °C a pečte 30 minut.
Zajímavé tipy

Práci s hnětením těsta vám ulehčí kuchyňský robot.

Líbil se vám recept Kmínový chleba? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.