Hrušková bábovka ze špaldové mouky

Čas přípravy: 1 hod 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 36 Kč
Redakce Kupi.cz
23. září 2022
Bábovka na ozdobném talíři Ilustrační foto: MShev / Shutterstock.com

Objevte rychlý recept na hruškovou bábovku ze špaldové mouky! Během hodinky vykouzlíte voňavou dobrotu, na které si pochutná celá rodina. Na tuto bábovku využijete hrušky a špaldovou mouku, takže je trošku zdravější než jiné dezerty.

Recept hrušková bábovka ze špaldové mouky vás vyjde na 3 Kč za 1 porci. 12 porcí připravíte za 36 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 36 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1
    Nejprve si připravte formu na bábovku – důkladně ji vymažte kouskem změklého másla a vysypejte polohrubou moukou.
  • 2
    Troubu si předehřejte na 180 stupňů, ať do ní můžete těsto na bábovku hned dát.
  • 3
    Hrušky si oloupejte a nastrouhejte najemno.
  • 4
    Žloutky oddělte od bílků a ušlehejte s cukrem nebo medem a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Poté do pěny postupně přidávejte olej a stále šlehejte – měla by získat světlou, krásně nadýchanou konzistenci.
  • 5
    Do pěny dále přidejte nastrouhané hrušky včetně šťávy, nasekané vlašské ořechy a šťávu z citronu.
  • 6
    Mouku prosejte přes síto a dobře promíchejte s kypřicím práškem, jedlou sodou a skořicí. Postupně směs zašlehejte do těsta.
  • 7
    Nakonec si ušlehejte bílky a pomocí gumové stěrky (už nešlehejte) je pomalu zapracujte do těsta.
  • 8
    Těsto přelijte do bábovkové formy a ihned dejte péct. Pečte 45 minut a propečení kontrolujte testem špejlí – pokud na špejli neulpí větší kusy těsta, je hotovo.
  • 9
    Hotovou bábovku nechte 10 minut odpočinout ve formě, teprve poté vyklopte. Před podáváním ji poprašte moučkovým cukrem.
Zajímavé tipy
  • Cukr v receptu můžete nahradit 7 lžícemi medu.
  • Slunečnicový olej můžete nahradit řepkovým.

Líbil se vám recept Hrušková bábovka ze špaldové mouky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.