Čokoládový strom z listového těsta – jednoduché sladké občerstvení na Vánoce, které zvládnete připravit jen ze dvou ingrediencí – listového těsta a čokoládové pomazánky (nebo rozpuštěné čokolády). Čokoládový strom z listového těsta skvěle vypadá, a ještě lépe chutná!
Listové těsto rozprostřete na dostatečně velký plech.
2
Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni anebo klidně použijte oblíbenou čokoládovou pomazánku (skvěle bude chutnat Nutella nebo jiná čokoládová pomazánka) a rozetřete ji po celém plátu těsta.
3
Druhé listové těsto přiklopte na čokoládou potřený plát a dlaněmi přitiskněte.
4
Nožem vyřízněte tvar stromu i s kmenem.
5
Na zbylé části, které nebudou součástí stromu, pomocí vykrajovátek vyrobte pár hvězdiček, které v rámci neplýtvání použijeme na závěr k ozdobení stromku.
6
Z každé strany nařízněte strom na tenké plátky tak, abyste nechali prostor kmenu bez zářezu.
7
Každou vyříznutou větvičku několikrát smotejte do „vrtulky“. Pokračujte stejným způsobem na celém stromu.
8
Nakonec rozšlehaným vejcem potřete strom a vykrojenými hvězdičkami z „odpadu“ ozdobte stromek.
9
Pečte na 180 °C asi 20 minut.
10
Po upečení posypte moučkovým cukrem.
Zajímavé tipy
Místo čokolády na vaření můžete použít čokoládovou pomazánku.
Kvůli dobré manipulaci je lepší koupit těsto chlazené, a pokud si chcete práci ještě více ulehčit, můžete koupit těsto již vyválené a připravené na pečicím papíře.
Líbil se vám recept Čokoládový strom z listového těsta? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.