Máte doma starý chléb a nevíte, co s ním? Zkuste se inspirovat tureckou kuchyní, která se proslavila svými jednoduchými a lahodnými pokrmy. Turecký chléb ve vajíčku je vynikající volba nejen na snídani, ale i na lehkou večeři.
V míse vyšlehejte vejce, mléko, sůl a pepř, dokud nevznikne hladká směs.
Na středním plamenu rozehřejte v hrnci máslo.
Plátky chleba postupně namáčejte do vaječné směsi, aby byly rovnoměrně obalené ze všech stran.
Obalené plátky chleba položte na rozpálenou pánev.
Smažte plátky chleba z jedné strany, dokud nebudou zlatavé.
Poté plátky otočte a smažte i z druhé strany.
Hotový turecký chléb ve vajíčku servírujte horký, ideálně s čerstvými bylinkami, rajčaty nebo jogurtovým dipem.
Líbil se vám recept Turecký chléb ve vajíčku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.