Turecký chléb ve vajíčku

Čas přípravy: 15 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 28 Kč
Redakce Kupi.cz
27. března
tři turecké chleby ve vajíčku servírované na bílém kulatém talíři Ilustrační foto: Esin Deniz / Shutterstock.com

Máte doma starý chléb a nevíte, co s ním? Zkuste se inspirovat tureckou kuchyní, která se proslavila svými jednoduchými a lahodnými pokrmy. Turecký chléb ve vajíčku je vynikající volba nejen na snídani, ale i na lehkou večeři.

Recept turecký chléb ve vajíčku vás vyjde na 7 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 28 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 28 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

  • 1

    V míse vyšlehejte vejce, mléko, sůl a pepř, dokud nevznikne hladká směs.

  • 2

    Na středním plamenu rozehřejte v hrnci máslo.

  • 3

    Plátky chleba postupně namáčejte do vaječné směsi, aby byly rovnoměrně obalené ze všech stran.

  • 4

    Obalené plátky chleba položte na rozpálenou pánev.

  • 5

    Smažte plátky chleba z jedné strany, dokud nebudou zlatavé.

  • 6

    Poté plátky otočte a smažte i z druhé strany.

  • 7

    Hotový turecký chléb ve vajíčku servírujte horký, ideálně s čerstvými bylinkami, rajčaty nebo jogurtovým dipem.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Turecký chléb ve vajíčku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.