Turecká vejce s jogurtem a chilli máslem jsou pravým snídaňovým překvapením. Pošírovaná vejce na krémovém jogurtu, zalitá pikantním máslem, tvoří kombinaci chutí, která vás ohromí. Zkuste tento tradiční pokrm a nechte se unést jeho jedinečnou harmonií!
V misce smíchejte zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem, římským kmínem, olivovým olejem a koprem. Dochuťte solí a pepřem.
Připravte pošírovaná vejce. V menším hrnci přiveďte vodu s octem k varu. Jedno vejce vyklepněte do mističky a jakmile voda začne vřít, rozmíchejte v ní vír a opatrně do něj vlijte vejce. Vařte 3 minuty a poté ho vyjměte a osušte na papírové utěrce. Stejným způsobem připravte zbytek vajec.
Na hlubší talíř nebo do misky nalijte trochu teplého kořeněného másla, přidejte vrstvu zakysané smetany, na ni položte pošírovaná vejce. Poté je zakápněte zbylým máslem, posypte nasekaným koprem, sezamovým semínkem a mletou paprikou. Dochutíte solí a pepřem podle potřeby a ihned podávejte.
Rozehřejte máslo v menším rendlíku na mírném ohni.
Přidejte koření a sůl, dobře promíchejte a odstavte z plotny.
Líbil se vám recept Turecká vejce? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.