Lehká ořechovo-brosková roláda

Čas přípravy: 50 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 120 Kč
Redakce Kupi.cz
27. března
kousek lehké ořechovo-broskvové rolády servírovaný na kulatém bílém talíři Ilustrační foto: bekka / Shutterstock.com

Toužíte po dezertu, který je osvěžující, lehký a přitom naprosto lahodný? Tato ořechovo-broskvová roláda je ideální volbou. Spojení nadýchaného těsta, jemného mascarpone krému, křupavých ořechů a šťavnatých broskví vás nadchne hned při prvním kousnutí. A co je nejlepší – příprava je tak jednoduchá, že ji zvládne i úplný začátečník.

Recept lehká ořechovo-brosková roláda vás vyjde na 10 Kč za 1 porci. 12 porcí připravíte za 120 Kč.

Ingredience

Těsto:

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 120 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

Těsto:

  • 1

    Vejce vyšlehejte s krystalovým cukrem na nejvyšší rychlost mixéru, dokud nevznikne světlá, nadýchaná pěna (trvá to přibližně 5–7 minut).

  • 2

    Do pěny přidejte vlažnou vodu a olej, poté vše krátce promíchejte.

  • 3

    Prosejte hladkou mouku, prášek do pečiva a špetku soli a přidejte je do tekutého základu. Jemně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.

  • 4

    Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem.

  • 5

    Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 12 minut.

  • 6

    Po upečení ještě horký korpus překlopte na čistou utěrku posypanou moučkovým cukrem. Opatrně stáhněte pečicí papír a korpus zarolujte do utěrky. Nechte zcela vychladnout.

  • 7

    Vychladlý korpus rozviňte, rovnoměrně potřete mascarpone krémem, posypte kousky broskví a opraženými ořechy.

  • 8

    Korpus opět srolujte do tvaru rolády.

  • 9

    Roládu dejte do lednice na minimálně jednu hodinu, aby ztuhla.

  • 10

    Před podáváním nakrájejte roládu na plátky a servírujte s kávou nebo čajem.

Náplň:

  • 1

    Na suché pánvi opražte nahrubo nasekané vlašské ořechy, dokud nezačnou vonět. Přesypte je na talíř a nechte vychladnout. Mezitím nakrájejte broskve z kompotu na malé kostičky.

  • 2

    V misce vyšlehejte mascarpone, zakysanou smetanu, moučkový cukr a vanilkový cukr do hladkého krému.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Lehká ořechovo-brosková roláda? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.