Toužíte po dezertu, který je osvěžující, lehký a přitom naprosto lahodný? Tato ořechovo-broskvová roláda je ideální volbou. Spojení nadýchaného těsta, jemného mascarpone krému, křupavých ořechů a šťavnatých broskví vás nadchne hned při prvním kousnutí. A co je nejlepší – příprava je tak jednoduchá, že ji zvládne i úplný začátečník.
Vejce vyšlehejte s krystalovým cukrem na nejvyšší rychlost mixéru, dokud nevznikne světlá, nadýchaná pěna (trvá to přibližně 5–7 minut).
Do pěny přidejte vlažnou vodu a olej, poté vše krátce promíchejte.
Prosejte hladkou mouku, prášek do pečiva a špetku soli a přidejte je do tekutého základu. Jemně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 12 minut.
Po upečení ještě horký korpus překlopte na čistou utěrku posypanou moučkovým cukrem. Opatrně stáhněte pečicí papír a korpus zarolujte do utěrky. Nechte zcela vychladnout.
Vychladlý korpus rozviňte, rovnoměrně potřete mascarpone krémem, posypte kousky broskví a opraženými ořechy.
Korpus opět srolujte do tvaru rolády.
Roládu dejte do lednice na minimálně jednu hodinu, aby ztuhla.
Před podáváním nakrájejte roládu na plátky a servírujte s kávou nebo čajem.
Na suché pánvi opražte nahrubo nasekané vlašské ořechy, dokud nezačnou vonět. Přesypte je na talíř a nechte vychladnout. Mezitím nakrájejte broskve z kompotu na malé kostičky.
V misce vyšlehejte mascarpone, zakysanou smetanu, moučkový cukr a vanilkový cukr do hladkého krému.
Líbil se vám recept Lehká ořechovo-brosková roláda? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.