Pokud máte rádi sýr cottage a často ho kupujete, zkuste si ho připravit doma. Bude chutnější a navíc ušetříte peníze. Budete mít také jistotu, co všechno jste do něj přidali, a jsme si jisti, že už nebudete chtít žádný jiný.
Nalijte mléko do hrnce a zahřejte ho na teplotu 90 stupňů Celsia. Občas promíchejte, abyste předešli připálení mléka na dně. Po dosažení požadované teploty sundejte hrnec z plotny.
Do teplého mléka přidejte ocet nebo citronovou šťávu a míchejte. Po nějaké době se začne mléko srážet. Jakmile k tomu dojde, přiklopte hrnec poklicí a nechte směs asi 30 minut odpočívat.
Vložte síto nebo cedník do misky a položte na něj čisté plátýnko. Poté přeneste směs z hrnce do síta a nechte tekutinu zcela odkapat.
Sýr, který zůstane v plátýnku, důkladně vymačkejte, abyste odstranili zbylou tekutinu. Poté sýr opláchněte studenou vodou.
Sýr přendejte do misky, rozdělte ho na menší hrudky a přidejte sůl nebo jiné přísady podle chuti.
Hotový sýr uchovávejte v lednici, kde vám vydrží až týden.
Líbil se vám recept Domácí cottage? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.