Jste fanoušci gyrosu? Tak to si tuhle polévku zamilujete! Spojuje všechny ty neodolatelné orientální chutě, které znáte a milujete, jen v hřejivé a krémové formě. Perfektní parťák na zimní dny, kdy hledáte něco, co vás nejen zahřeje, ale zároveň vás myšlenkami přenese pod středomořské slunce. Uvařte si gyrosovou polévku s kuřecím masem podle našeho receptu.
Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky nebo proužky.
Na pánvi rozehřejte trochu oleje a maso osmažte na středním plameni.
Přidejte koření gyros a promíchejte tak, aby maso bylo rovnoměrně ochucené. Jakmile je maso hezky zlatavé, přilijte smetanu, dobře promíchejte a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny, aby se chutě propojily.
Papriky nakrájejte na proužky, cibuli na jemné kostičky. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a zeleninu zlehka orestujte.
Na závěr přidejte rajčata, která jste oloupali a nakrájeli na kostičky. Nechte zeleninu dusit několik minut, aby změkla a spojily se její chutě.
Do velkého hrnce přendejte orestovanou zeleninu i maso se smetanou. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Poté snižte plamen a vařte přibližně 15 minut.
Tortilla placku velmi krátce opečte z obou stran a nakrájejte na tenké proužky.
Polévku podávejte horkou, ozdobenou proužky z tortilly, čerstvou petrželkou a pikantní papričkou nebo jalapeňos.
Líbil se vám recept Gyros polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.