Chcete ohromit přátele jednoduchým, a přitom výjimečně chutným občerstvením? Tyhle křupavé pivní hranolky vás nezklamou. Kombinace intenzivní česnekové vůně, svěžího kopru a chutného žitného chleba je k pivu přímo dokonalá. Rychlá a snadná příprava vás navíc přesvědčí, že domácí snacky můžou být stejně skvělé jako ty kupované.
Nakrájejte žitný chléb na proužky o velikosti zhruba 1,5 × 6 cm. Snažte se o co nejrovnoměrnější tvary, aby se při smažení opékaly stejnoměrně.
Oloupejte česnek a nakrájejte jej na velmi jemné proužky (jeden stroužek si dejte stranou, budete ho později potřebovat). Smíchejte česnek s olejem a nechte chvíli odstát, aby se chuť česneku krásně propojená s olejem.
Rozehřejte česnekový olej na střední teplotu. Vložte do pánve nakrájené kousky chleba a smažte je dozlatova. Krutony pravidelně obracejte, aby byly křupavé ze všech stran. Pokud se bude česnek připalovat, odstraňte jej, aby olej nezhořkl.
Mezitím si v malé misce smíchejte prolisovaný stroužek česneku s troškou piva.
Hotové krutony vyjměte z pánve a položte na papírovou utěrku, abyste odstranili přebytečný olej. Poté je ještě horké potřete směsí česneku a piva a osolte dle chuti. Nakonec posypte nasekaným koprem.
Pokud chcete krutony ještě vylepšit, posypte je ihned po smažení strouhaným sýrem.
Servírujte ještě horké s oblíbeným dipem.
Líbil se vám recept Chlebové hranolky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.