Citronová polévka s kuřecím masem je ideální volba! Její svěží citrusová vůně a skvělá chuť vás ohromí hned po prvním soustu. A příprava je velmi jednoduchá – za pouhou hodinu si můžete na stole pochutnat na pokrmu, který si oblíbí celá rodina.
Kuřecí maso opláchněte, zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kusy.
Vložte maso a zeleninu do hrnce, přidejte bobkové listy, sůl a zalijte 1,5 litrem vody.
Přiveďte směs k varu, poté ztlumte plamen a vařte na mírném ohni přibližně 30 minut, dokud maso nezměkne.
Po uvaření vyjměte maso a nechte ho vychladnout. Poté maso nakrájejte na kostičky nebo natrhejte na vlákna.
Zeleninu můžete buď vrátit zpět do polévky pokrájenou na menší kousky, nebo ji použít na jiné účely (například do salátů či pomazánek).
Důkladně propláchněte rýži a přidejte ji do vývaru společně s nakrájeným masem.
Na mírném ohni vařte dalších 15 minut, dokud rýže nezměkne.
Z omytých citronů nastrouhejte kůru (asi 2 lžičky) a vymačkejte šťávu.
V misce smíchejte smetanu s hladkou moukou a postupně ji za stálého míchání přidávejte do polévky.
Vařte dalších 3–5 minut, dokud polévka nezhoustne a nezíská krémovou konzistenci.
Vmíchejte citronovou šťávu a kůru, podle chuti dosolte a opepřete.
Před podáváním posypte nasekanou čerstvou petrželkou.
Líbil se vám recept Citronová polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.