Citronová polévka

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 23 Kč
Redakce Kupi.cz
27. března
citronová polévka zdobená plátky citronu a čerstvými bylinkami servírovaná v bílém kulatém talíři Ilustrační foto: Candice Bell / Shutterstock.com

Citronová polévka s kuřecím masem je ideální volba! Její svěží citrusová vůně a skvělá chuť vás ohromí hned po prvním soustu. A příprava je velmi jednoduchá – za pouhou hodinu si můžete na stole pochutnat na pokrmu, který si oblíbí celá rodina.

Recept citronová polévka vás vyjde na 23 Kč za 1 porci.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 23 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

  • 1

    Kuřecí maso opláchněte, zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kusy.

  • 2

    Vložte maso a zeleninu do hrnce, přidejte bobkové listy, sůl a zalijte 1,5 litrem vody.

  • 3

    Přiveďte směs k varu, poté ztlumte plamen a vařte na mírném ohni přibližně 30 minut, dokud maso nezměkne.

  • 4

    Po uvaření vyjměte maso a nechte ho vychladnout. Poté maso nakrájejte na kostičky nebo natrhejte na vlákna.

  • 5

    Zeleninu můžete buď vrátit zpět do polévky pokrájenou na menší kousky, nebo ji použít na jiné účely (například do salátů či pomazánek).

  • 6

    Důkladně propláchněte rýži a přidejte ji do vývaru společně s nakrájeným masem.

  • 7

    Na mírném ohni vařte dalších 15 minut, dokud rýže nezměkne.

  • 8

    Z omytých citronů nastrouhejte kůru (asi 2 lžičky) a vymačkejte šťávu.

  • 9

    V misce smíchejte smetanu s hladkou moukou a postupně ji za stálého míchání přidávejte do polévky.

  • 10

    Vařte dalších 3–5 minut, dokud polévka nezhoustne a nezíská krémovou konzistenci.

  • 11

    Vmíchejte citronovou šťávu a kůru, podle chuti dosolte a opepřete.

  • 12

    Před podáváním posypte nasekanou čerstvou petrželkou.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Citronová polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.