Polévka z kvašených okurek je neodmyslitelnou součástí polské kuchyně a díky snadno dostupným surovinám si ji můžete vychutnat kdykoliv během roku. Pokud chcete tradiční recept trochu ozvláštnit, stačí přidat například rýži nebo smetanu.
Maso vložte do hrnce s 2,5 l studené vody, přiveďte k varu, odstraňte pěnu a přidejte bobkový list, nové koření a špetku soli. Vařte na mírném ohni.
Kvašené okurky nastrouhejte nebo nakrájejte a poduste na másle asi 20 minut, dokud nezměknou.
Zeleninu nakrájejte na menší kousky, brambory na kostky a rýži propláchněte.
Jakmile je maso měkké, vyjměte ho, oddělte od kosti a vraťte zpět do vývaru. Do hrnce přidejte zeleninu, rýži a po několika minutách i brambory. Vařte, dokud vše nezměkne.
Nakonec přidejte podušené okurky, kopr a polévku dochuťte solí a pepřem.
Před podáváním ji zjemněte smetanou.
Líbil se vám recept Polévka z kvašených okurek? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.