Pokud milujete indickou kuchyni, cibulové bhaji by vám rozhodně nemělo uniknout. Tyto lahodné křupavé placičky z cibule jsou dokonalým předkrmem nebo snackem k večernímu posezení. A nejlepší na tom je, že si je zvládnete připravit sami doma! V článku vás provedeme receptem krok za krokem, podělíme se o tipy na dokonalou přípravu a vy zjistíte, proč je tato tradiční pochoutka oblíbená po celém světě. Takže připravte ingredience a pojďme na to!
Oloupejte cibule a nakrájejte je na tenké proužky. Dejte je do mísy a oddělte jednotlivé plátky, aby se rovnoměrně obalily těstem.
V samostatné míse smíchejte cizrnovou mouku, mletý kmín, kurkumu, chilli, sůl a prášek do pečiva.
Přidejte nasekaný koriandr a postupně přilévejte vodu, dokud nezískáte husté těsto, které se snadno přichytí k cibuli.
Přidejte nakrájenou cibuli do těsta a dobře promíchejte, aby bylo každé vlákno cibule obaleno směsí.
Do hlubší pánve nalijte dostatečné množství oleje na smažení a zahřejte ho na střední teplotu.
Lžící nabírejte malé množství těsta s cibulí a vkládejte ho do rozpáleného oleje.
Smažte přibližně 3–4 minuty z každé strany, dokud placičky nezískají zlatohnědou barvu.
Hotové bhaji nechte okapat na papírových utěrkách a podávejte teplé s oblíbeným dipem.
Líbil se vám recept Cibulové bhaji? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.