Cibulové bhaji

Čas přípravy: 25 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 20 Kč
Redakce Kupi.cz
20. března
Cibulové bhaji servírované na dřevěné desce s dipem v černé misce. Ilustrační foto: AS Foodstudio / Shutterstock.com

Pokud milujete indickou kuchyni, cibulové bhaji by vám rozhodně nemělo uniknout. Tyto lahodné křupavé placičky z cibule jsou dokonalým předkrmem nebo snackem k večernímu posezení. A nejlepší na tom je, že si je zvládnete připravit sami doma! V článku vás provedeme receptem krok za krokem, podělíme se o tipy na dokonalou přípravu a vy zjistíte, proč je tato tradiční pochoutka oblíbená po celém světě. Takže připravte ingredience a pojďme na to!

Recept cibulové bhaji vás vyjde na 5 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 20 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 20 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

  • 1

    Oloupejte cibule a nakrájejte je na tenké proužky. Dejte je do mísy a oddělte jednotlivé plátky, aby se rovnoměrně obalily těstem.

  • 2

    V samostatné míse smíchejte cizrnovou mouku, mletý kmín, kurkumu, chilli, sůl a prášek do pečiva.

  • 3

    Přidejte nasekaný koriandr a postupně přilévejte vodu, dokud nezískáte husté těsto, které se snadno přichytí k cibuli.

  • 4

    Přidejte nakrájenou cibuli do těsta a dobře promíchejte, aby bylo každé vlákno cibule obaleno směsí.

  • 5

    Do hlubší pánve nalijte dostatečné množství oleje na smažení a zahřejte ho na střední teplotu.

  • 6

    Lžící nabírejte malé množství těsta s cibulí a vkládejte ho do rozpáleného oleje.

  • 7

    Smažte přibližně 3–4 minuty z každé strany, dokud placičky nezískají zlatohnědou barvu.

  • 8

    Hotové bhaji nechte okapat na papírových utěrkách a podávejte teplé s oblíbeným dipem.

Zajímavé tipy
  • Pokud máte rádi výraznější chuť, přidejte do těsta trochu garam masaly nebo najemno nasekanou červenou chilli papričku.
  • Cizrnová mouka je přirozeně bezlepková, takže tento recept je ideální pro osoby s intolerancí na lepek.
  • Placičky můžete ohřát v troubě při nízké teplotě, aby si zachovaly křupavost.
  • Pokud chcete experimentovat, můžete do těsta přidat najemno nasekanou mrkev nebo špenátové listy.
  • Vyzkoušejte také pizza lívance nebo škvarkové pagáče podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Cibulové bhaji? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.