Tento vaječný salát s avokádem a medvědím česnekem je ideálním jarním pokrmem, který spojí krémovost avokáda s jemnou chutí vajec a svěžím nádechem medvědího česneku. Osvěžující a zdravé jídlo, které si můžete připravit ke snídani nebo k večeři. Pojďte ho s námi vyzkoušet ještě dnes.
Vejce vložte do vroucí vody a vařte je 10–11 minut, aby byla natvrdo. Poté je ihned zchlaďte studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na větší kostky.
Avokádo oloupejte, vyjměte pecku a nakrájejte ho na stejně velké kostky jako vejce. Zakápněte ho citrónovou šťávou, aby nezhnědlo.
V míse opatrně promíchejte nakrájené vejce s avokádem, aby se příliš nerozmačkaly.
Přidejte francouzskou hořčici, kokosové mléko a nasekaný medvědí česnek. Několik lístků medvědího česneku si odložte stranou na pozdější ozdobu.
Salát osolte a opepřete podle chuti a vše důkladně, ale jemně promíchejte.
V menší misce smíchejte olivový olej, špetku soli a zbytek nasekaného medvědího česneku.
Rustikální bagetu nakrájejte na plátky a opečte ji na suché pánvi dozlatova. Hotové plátky zakápněte ochuceným olivovým olejem.
Na talíř naservírujte vaječný salát, přidejte k němu opečenou bagetu a ozdobte microgreens a lístky medvědího česneku.
Líbil se vám recept Vaječný salát s avokádem a medvědím česnekem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.