Sezóna medvědího česneku je v plném proudu. Připravte si svěží jarní salát, který spojuje jedinečnou chuť medvědího česneku a jemnost vajíček. Tento recept je jednoduchý, rychlý a ideální nejen na velikonoční stůl, ale i jako zdravé osvěžení během jarních dní.
Vajíčka vložte do hrnce s vroucí vodou a vařte je natvrdo (cca 8–10 minut). Po uvaření je zchlaďte ve studené vodě, oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
Medvědí česnek důkladně omyjte, osušte a nakrájejte nadrobno.
Mladou cibulku (jarní) očistěte a nasekejte na jemné kroužky.
V míse smíchejte nakrájená vajíčka, medvědí česnek a cibulku.
Přidejte majonézu (nebo alternativu podle chuti) a vše důkladně promíchejte.
Salát osolte a opepřete podle chuti a případně ještě jemně promíchejte, aby se chutě spojily.
Podávejte salát vychlazený jako přílohu, předkrm nebo lehký hlavní chod.
Líbil se vám recept Salát s medvědím česnekem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.