Kuřecí prsa ve stylu francouzské cibulačky

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 120 Kč
Redakce Kupi.cz
21. března
Kuřecí prsa ve stylu francouzské cibulačky servírované v hliněném pekáči. Kupi.cz

Milujete francouzskou cibulačku? Tak tohle je recept přesně pro vás! Šťavnatá kuřecí prsa spojená s karamelizovanou cibulí, bílým vínem a tymiánem vytvoří na talíři dokonalý zážitek. Tato lahodná kombinace je snadná na přípravu, takže ji zvládne i začátečník. Ideální pro rodinné večeře nebo romantické chvilky. Připravte si k tomu křupavou bagetu nebo jemnou bramborovou kaši – a máte hotovo. Vůně, která se rozline vaším domovem, vás doslova přenese do Francie. Tak co, jdete do toho?

Recept kuřecí prsa ve stylu francouzské cibulačky vás vyjde na 30 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 120 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 120 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájejte na tenčí plátky, osolte a opepřete. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, aby se rozpadla na proužky.

  • 2

    Na velké pánvi rozehřejte polovinu másla (50 g) spolu s jednou lžící olivového oleje. Na této směsi orestujte kuřecí maso z obou stran dozlatova. Maso nemusí být zcela propečené, protože se ještě bude dusit. Hotové maso vyjměte z pánve a dejte stranou.

  • 3

    Do pánve přidejte zbylé máslo a druhou lžíci olivového oleje. Vařečkou seškrábněte připečené kousky ze dna pánve, aby chuť zůstala v omáčce. Přidejte cibuli a na mírném plameni ji restujte přibližně 15 minut, dokud nezměkne a nezíská krásnou zlatohnědou barvu. Občas promíchejte.

  • 4

    Pokud chcete, zvýrazněte sladkost cibule lžičkou hnědého cukru. Poté cibuli poprašte hladkou moukou a důkladně promíchejte. Přilijte bílé víno, které nechte odpařit, a následně přidejte hovězí vývar. Přidejte i lístky tymiánu a nechte omáčku vařit na středním plameni asi 5 minut, aby mírně zhoustla.

  • 5

    Do omáčky vraťte kuřecí maso, přikryjte poklicí a nechte dusit dalších 10 až 15 minut, aby maso bylo měkké a šťavnaté.

  • 6

    Na závěr posypte maso nastrouhaným sýrem. Pánev buď přikryjte a nechte sýr roztát, nebo ji vložte do trouby pod gril a zapékejte, dokud sýr nezíská zlatavou krustu.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Kuřecí prsa ve stylu francouzské cibulačky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.