Milujete francouzskou cibulačku? Tak tohle je recept přesně pro vás! Šťavnatá kuřecí prsa spojená s karamelizovanou cibulí, bílým vínem a tymiánem vytvoří na talíři dokonalý zážitek. Tato lahodná kombinace je snadná na přípravu, takže ji zvládne i začátečník. Ideální pro rodinné večeře nebo romantické chvilky. Připravte si k tomu křupavou bagetu nebo jemnou bramborovou kaši – a máte hotovo. Vůně, která se rozline vaším domovem, vás doslova přenese do Francie. Tak co, jdete do toho?
Kuřecí prsa nakrájejte na tenčí plátky, osolte a opepřete. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, aby se rozpadla na proužky.
Na velké pánvi rozehřejte polovinu másla (50 g) spolu s jednou lžící olivového oleje. Na této směsi orestujte kuřecí maso z obou stran dozlatova. Maso nemusí být zcela propečené, protože se ještě bude dusit. Hotové maso vyjměte z pánve a dejte stranou.
Do pánve přidejte zbylé máslo a druhou lžíci olivového oleje. Vařečkou seškrábněte připečené kousky ze dna pánve, aby chuť zůstala v omáčce. Přidejte cibuli a na mírném plameni ji restujte přibližně 15 minut, dokud nezměkne a nezíská krásnou zlatohnědou barvu. Občas promíchejte.
Pokud chcete, zvýrazněte sladkost cibule lžičkou hnědého cukru. Poté cibuli poprašte hladkou moukou a důkladně promíchejte. Přilijte bílé víno, které nechte odpařit, a následně přidejte hovězí vývar. Přidejte i lístky tymiánu a nechte omáčku vařit na středním plameni asi 5 minut, aby mírně zhoustla.
Do omáčky vraťte kuřecí maso, přikryjte poklicí a nechte dusit dalších 10 až 15 minut, aby maso bylo měkké a šťavnaté.
Na závěr posypte maso nastrouhaným sýrem. Pánev buď přikryjte a nechte sýr roztát, nebo ji vložte do trouby pod gril a zapékejte, dokud sýr nezíská zlatavou krustu.
Líbil se vám recept Kuřecí prsa ve stylu francouzské cibulačky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.