Šlehačkové řízky

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 132 Kč
Redakce Kupi.cz
20. března
šlehačkové řízky servírované s vařenými bramborami na bílém kulatém talíři Kupi.cz

Šlehačkové řízky jsou lahodnou variantou klasických kuřecích řízků, které díky smetaně a česneku získávají jemnou a šťavnatou chuť. Tento recept je jednoduchý a rychlý, ideální na oběd nebo večeři.

Recept šlehačkové řízky vás vyjde na 33 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 132 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Lidl za 132 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

  • 1

    Maso nakrájejte na jednotlivé porce a lehce naklepejte paličkou. Každý plátek masa osolte z obou stran.

  • 2

    Připravte si trojobal: Nejprve maso obalte ve strouhance, poté ve vyšlehaných vejcích.

  • 3

    Na pánvi rozehřejte dostatek oleje a maso prudce opečte z obou stran, aby se zatáhlo a vytvořilo křupavý obal.

  • 4

    Opečené řízky přesuňte do zapékací mísy.

  • 5

    V misce smíchejte smetanu na šlehání s prolisovaným česnekem, špetkou soli a mletým černým pepřem.

  • 6

    Smetanovou směs rovnoměrně nalijte na řízky v zapékací míse. Mísu zakryjte alobalem.

  • 7

    Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 35–40 minut.

  • 8

    Po uplynutí této doby sundejte alobal a nechte řízky dopéct, aby získaly zlatavou a křupavou kůrku.

  • 9

    Podávejte s oblíbenou přílohou, například s bramborovou kaší, rýží nebo čerstvým pečivem.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Šlehačkové řízky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.