Tento recept na australské koláčky Lamington s kokosem je dokonalou kombinací jemného těsta, čokoládové chuti a křupavého kokosu. Snadno připravitelné a úžasně chutné koláčky se stanou vaší novou oblíbenou sladkostí. Neváhejte a pojďte si je s námi připravit.
Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si čtvercovou formu o rozměru 20 × 20 cm. Vyložte ji pečicím papírem.
Vejce a krupicový cukr vyšlehejte do světlé, nadýchané směsi. Trvá to přibližně 5 minut.
Do směsi postupně prosejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a jemně promíchejte.
V malém hrnci rozehřejte máslo a smíchejte ho s mlékem. Tuto směs opatrně přilijte do těsta a promíchejte, dokud se vše nespojí.
Těsto nalijte do připravené formy a pečte asi 25–30 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Upečený piškot nechte zcela vychladnout.
Mezitím si připravte čokoládovou polevu. Smíchejte moučkový cukr, kakao, horkou vodu a vanilkový extrakt, dokud nevznikne hladká poleva.
Vychladlý piškot nakrájejte na 16 kostek. Každou kostku ponořte do čokoládové polevy, nechte odkapat přebytečnou polevu a poté ji obalte ve strouhaném kokosu.
Hotové lamingtonky nechte chvíli odpočinout, aby poleva ztuhla. Podávejte je s čajem, kávou nebo jen tak jako sladkou pochoutku.
Líbil se vám recept Australské koláčky Lamington? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.