Nachos jsou králem každé pořádné párty! A co teprve, když je zapečete se šťavnatým mletým masem, sýrem a červenými fazolemi? Tento recept je neuvěřitelně jednoduchý, rychlý a zvládne ho i úplný začátečník. Křupavé tortillové chipsy, rozteklý cheddar a pikantní chilli paprička – to je kombinace, která vás okamžitě přenese do Mexika. Připravte si zapečené nachos během pár minut a sledujte, jak se po nich na stole jen zapráší!
Na pánvi zahřejte lžíci olivového oleje a přidejte na menší kousky nakrájené stroužky česneku. Krátce je opečte, aby se rozvoněly, a poté přidejte na kostičky nakrájená rajčata. Směs opékejte přibližně 5 minut.
K rajčatům přidejte mleté hovězí maso, osolte, opepřete a opékejte na středním plamenui asi 15 minut, dokud maso nezměkne a nepropeče se.
Do hotové masové směsi přidejte scezené červené fazole. Promíchejte, nechte směs krátce prohřát a sundejte z plotny.
Připravte si pekáček vyložený pečicím papírem. Na dno nasypte první vrstvu tortillových chipsů, na kterou rovnoměrně naneste část masové směsi a posypte částí nastrouhaného sýra cheddar. Postup zopakujte ještě dvakrát, aby vznikly tři vrstvy, přičemž poslední vrstva bude zakončena sýrem.
Pekáček vložte do předehřáté trouby na 200 °C a zapékejte přibližně 10 minut, dokud se sýr neroztaví a nevytvoří zlatavou krustu.
Hotové nachos podávejte teplé. Na talíři je ozdobte zakysanou smetanou, nasekaným koriandrem a kolečky chilli papričky. Podle chuti můžete přidat i různé salsy.
Líbil se vám recept Zapečené nachos s mletým masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.