Ačkoli se v posledních letech stal postrachem mnoha kuchařů, si stále udržuje své věrné příznivce. Tento pokrm, který byl v 90. letech možná symbolem světovosti, dnes vyvolává rozporuplné reakce. Nicméně v minulosti býval pravidelnou součástí nedělních obědů v mnoha domácnostech. Vraťte se v čase a vyzkoušejte si přípravu tohoto klasického receptu na kuře s broskví, který vám připomene ony nostalgické časy.
Kuřecí prsa lehce naklepejte, osolte a opepřete. Zakapejte 2 lžícemi oleje a sójové omáčky a nechte alespoň 1 - 2 hodiny uležet v lednici.
Po uplynulé době na pánvi rozehřejte olej a kuřecí prsa i s marinádou opečte.
Do zapékací mísy dejte kuřecí prsa a na ně položte broskev či dvě podle velikosti a přikryjte 2 plátky sýra.
Přelijte je výpekem a trochou šťávy z broskví.
Vložte do předehřáté trouby na 180 °C a zapékejte 30 minut.
Kuřecí prsa zapečená s broskví a sýrem podávejte s vařenými či opečenými brambory a přelijte vypečenou šťávou.
Líbil se vám recept Kuřecí plátek s broskví? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.