Frankfurtská polévka s bramborami a párkem

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
21. března
frankfurtská polévka servírovaná v hnědém kulatém talíři zdobená čerstvým libečkem Ilustrační foto: Richard Semik / Shutterstock.com

Frankfurtská polévka je lahodné a syté jídlo, které vás zahřeje. Kombinace párků, brambor, cibule a vývaru je obohacena o smetanu, mléko a jemnou kořeněnou chuť sladké papriky. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a pochutnejte si na této skvělé domácí polévce.

Ingredience

Recept

  • 1

    Na sádle nebo oleji necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, přihodíme kolečka párků a orestujeme.

  • 2

    Odstavíme ze zdroje tepla, posypeme paprikou, moukou a promícháme.

  • 3

    Vrátíme zpět na zdroj tepla, zalijeme vývarem, důkladně rozmícháme a cca 10 minut provaříme. Pak přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a opepříme a vaříme do změknutí brambor.

  • 4

    Ke konci přilijeme mléko a smetanu; necháme ještě chvilku probublat. Podle potřeby dochutíme a zasypeme voňavým libečkem.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Frankfurtská polévka s bramborami a párkem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.