Frankfurtská polévka je lahodné a syté jídlo, které vás zahřeje. Kombinace párků, brambor, cibule a vývaru je obohacena o smetanu, mléko a jemnou kořeněnou chuť sladké papriky. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a pochutnejte si na této skvělé domácí polévce.
Na sádle nebo oleji necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, přihodíme kolečka párků a orestujeme.
Odstavíme ze zdroje tepla, posypeme paprikou, moukou a promícháme.
Vrátíme zpět na zdroj tepla, zalijeme vývarem, důkladně rozmícháme a cca 10 minut provaříme. Pak přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a opepříme a vaříme do změknutí brambor.
Ke konci přilijeme mléko a smetanu; necháme ještě chvilku probublat. Podle potřeby dochutíme a zasypeme voňavým libečkem.
Líbil se vám recept Frankfurtská polévka s bramborami a párkem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.