Objevte lahodnou harmonii chutí s tímto receptem na šťavnaté kachní prso s medem podávané s jemným červeným zelím a šlíškami. Zelí je zahuštěné jablkem a obohacené o kapku pomerančové šťávy, což mu dodává osvěžující nádech. Připravte si tento pokrm a okouzlete svou rodinu nebo přátele.
Ve větší míse si smíchejte sójovou omáčku, med, rýžové víno a koření. Česnek si oloupejte a prolisujte do vytvořené marinády. Pořádně promíchejte a naložte do ní kachní prsa.
Mísu zakryjte potravinářskou fólií a uložte alespoň na 2 hodiny do lednice.
Po uplynuté době si předehřejte troubu na 200 °C. Naložené maso položte do pekáče s trouchou sádla. Pečte asi 25 minut do zezlátnutí. Průběžně prsa přelévejte zbylou marinádou a vypečenou šťávou.
Troubu zvyšte na 240 °C a zapněte funkci gril a prsa zprudka opékejte kůží navrch 2 minuty, aby kůže zkaramelizovala. Vyjměte prsa z trouby a nechte je pár minut odpočinout.
Červené zelí si nakrájejte nebo nakrouhejte na robotu.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Oloupaná jablka pokrájejte na kostičky.
Sádlo si rozehřejte a osmažte na něm cibuli, dokud nezačne hnědnout. Přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.
Osmahněte jablka a vložte červené zelí. Podlijte pomerančovou šťávou a přikryjte pokličkou. Podle potřeby podlijte vodou a duste asi 30 minut.
Ke konci vaření zelí osolte, pokud je kyselé dochuťte třtinovým cukrem a skořicí.
Kupované bramborové šlíšky - šulánky si jen na pánvi pár minut oprahněte a poté servírujte.
Líbil se vám recept Kachní prso s červeným zelím a šlíšky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.