Kachní prso s červeným zelím a šlíšky

Čas přípravy: 3 hod
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
18. března
Kachní prso s červeným zelím a šlíšky servírováno na talíři Kupi.cz

Objevte lahodnou harmonii chutí s tímto receptem na šťavnaté kachní prso s medem podávané s jemným červeným zelím a šlíškami. Zelí je zahuštěné jablkem a obohacené o kapku pomerančové šťávy, což mu dodává osvěžující nádech. Připravte si tento pokrm a okouzlete svou rodinu nebo přátele.

Ingredience

Kachní prsa

Šlíšky

Recept

Kachní prsa

  • 1

    Ve větší míse si smíchejte sójovou omáčku, med, rýžové víno a koření. Česnek si oloupejte a prolisujte do vytvořené marinády. Pořádně promíchejte a naložte do ní kachní prsa.

  • 2

    Mísu zakryjte potravinářskou fólií a uložte alespoň na 2 hodiny do lednice.

  • 3

    Po uplynuté době si předehřejte troubu na 200 °C. Naložené maso položte do pekáče s trouchou sádla. Pečte asi 25 minut do zezlátnutí. Průběžně prsa přelévejte zbylou marinádou a vypečenou šťávou.

  • 4

    Troubu zvyšte na 240 °C a zapněte funkci gril a prsa zprudka opékejte kůží navrch 2 minuty, aby kůže zkaramelizovala. Vyjměte prsa z trouby a nechte je pár minut odpočinout.

Zelí

  • 1

    Červené zelí si nakrájejte nebo nakrouhejte na robotu.

  • 2

    Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Oloupaná jablka pokrájejte na kostičky.

  • 3

    Sádlo si rozehřejte a osmažte na něm cibuli, dokud nezačne hnědnout. Přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.

  • 4

    Osmahněte jablka a vložte červené zelí. Podlijte pomerančovou šťávou a přikryjte pokličkou. Podle potřeby podlijte vodou a duste asi 30 minut.

  • 5

    Ke konci vaření zelí osolte, pokud je kyselé dochuťte třtinovým cukrem a skořicí.

Šlíšky

  • 1

    Kupované bramborové šlíšky - šulánky si jen na pánvi pár minut oprahněte a poté servírujte.

Zajímavé tipy
  • Pomerančovou šťávu můžete vyměnit za červené víno. Pokud podlijete vínem, nechte chvilku odpařit alkohol a poté přikryjte pokličkou.
  • Pro lepší chuť můžete přidat do zelí trochu výpeku z masa.
  • Vyzkoušejte také kachní prsa na černém pivu nebo kachní prsa s omáčkou z jablek podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Kachní prso s červeným zelím a šlíšky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.