Pokud hledáte ideální recept na rychlý oběd nebo brunch, který uspokojí i ty nejnáročnější gurmány, pak tento Croque Monsieur, ikonický francouzský sendvič, je odpovědí na vaše přání! Křupavé pečivo s lahodnou náplní z šunky, sýra a bešamelové omáčky je perfektní volbou pro všechny, kteří chtějí jednoduché, ale přitom elegantní jídlo. Ať už si ho připravíte na rychlou svačinu, nebo jako hlavní chod, jeho chuť vás přenese přímo do pařížské kavárny.
Nejprve si připravte bešamelovou omáčku. V malém hrnci rozehřejte 1 lžíci másla na středním plameni. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte hladkou mouku a za stálého míchání ji připravujte asi 1 minutu, dokud nezíská světlou barvu.
Postupně přilévejte mléko a neustále míchejte, aby nevznikly hrudky. Vařte, dokud omáčka nezhoustne.
Do bešamelu přidejte špetku soli, mletý muškátový oříšek a dijonskou hořčici. Promíchejte a odstavte z plotny.
Předehřejte troubu na 200 °C. Na plech vyložený pečicím papírem položte dva plátky toustového chleba.
Na každý plátek chleba rozetřete tenkou vrstvu bešamelové omáčky. Položte na ni plátek šunky a posypte částí nastrouhaného sýra.
Přikryjte druhým plátkem chleba a na vrchní stranu opět naneste vrstvu bešamelu. Zasypte zbytkem sýra.
Sendviče vložte do trouby a pečte zhruba 10 minut, nebo dokud sýr na povrchu nezezlátne a sendviče nebudou křupavé.
Hotové Croque Monsieur podávejte ihned, ideálně s čerstvým salátem nebo nakládanou zeleninou.
Líbil se vám recept Sendvič Croque Monsieur? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.